Primera
0

VIDEO / Barcelona osigurala 21. titulu prvaka Španije

Totalsport
Nogometaši Barcelone u srijedu su i matematički osigurali novi naslov prvaka Španije. Po 21. put je katalonska ekipa najbolja u Primeri, kao i treći put zaredom.

Nakon što su u gostima kod Levantea odigrali 1-1, igrači Barcelone dva kola prije kraja imaju šest bodova viška u odnosu na madridski Real, što im je bilo dovoljno za veliko slavlje. Dakako, ispred njih ostaje još jedna bitna utakmica, a to je finale Lige prvaka na Wembleyu protiv Manchester Uniteda.

Kod Levantea je ekipa Pepa Guardiole odigrala još jednu mirnu i laganu utakmicu gdje su samo tražili potvrdu naslova, a do toga su i došli. Vodili su golom Keite iz 27. minute, a u završnici prvog dijela je izjednačio Caicedo. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao.

Villarreal je uzeo samo bod kod posljednjeplasirane Almerie (0-0) tako da će vjerojatno do kraja ostati na četvrtom mjestu tabele, koje omogućava igranje kvalifikacija za Ligu prvaka.

U direktnom dvoboju za goli život Real Sociedad je kao domaćin pobijedio Zaragozu 2-1. Junakom je postao Aranburu koji je u 88. minuti postigao najvažniji pogodak sezone za 2-1 domaćina.

 Primera, 36. kolo:

Levante - Barcelona 1-1 (Caicedo 41 / Keita 27)

Real Sociedad - Zaragoza 2-1 (Tamudo 24, Aranburu 88 / Fernandez 53)

Almeria - Villarreal 0-0

Redoslijed: 1. Barcelona 92, 2. Real Madrid 86, 3. Valencia 66 (-1), 4. Villarreal 62, 5. Athletic Bilbao 54...