Pregovori u toku
33

Barcelona nudi Philippea Coutinha i novac za Neymara

N. K.
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Barcelona je ponudila Paris Saint-Germainu 80 miliona eura plus Philippea Coutinha u zamjenu za Neymara, javljaju španski mediji.

El Mundo Deportivo citira Le Parisien kako je riječ o uvodnoj ponudi Katalonaca, ali PSG vjeruje kako to nije dovoljno novca te da ne cijene Coutinha 120 miliona eura.

Katalonska radiostanica RAC1 dodaje kako pariski klub isključuje opciju posudbe s opcijom kupnje igrača, dok su Ivan Rakitić i Coutinho igrači koji bi mogli otići iz Barcelone.

Brazilska zvijezda se ovog ljeta povezuje s povratkom u Barcelonu, a odlazak iz francuske prijestolnice izgleda sve izvjesniji.

Nekadašnji Santosov napadač je u ljeto 2017. godine napustio Camp Nou i otišao u Pariz za svjetski rekord od 222 miliona eura, ali mediji i dalje sugerišu kako je otvoren za odlazak od Parižana.

Neymar se stalno povezuje s povratkom u Španiju još otkako je napustio Katalonce, a i Real Madrid je istakao želju za ovim transferom.

Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu navodno je dao zeleno svjetlo da klub postigne dogovor, a cijele sedmice pojavljuju se glasine kako pregovori traju.