Cristiano Ronaldo
0

"Barcelona nije samo Messi"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Cristiano Ronaldo pridružio se listi onih koji su na sva usta nahvalili čudesnog argentinskog nogometnog asa u redovima Barcelone Lionela Messija, a sve uoči velikog subotnjeg “El Clasica" u 31. kolu Primere.

Messi je ove sezone zabio 39 golova u svim takmičenjima, kao i njih 15 u posljednjih 10 utakmica, uključujući tri hat-tricka, te se u katalonskom klubu uzdaju u njegovo novo sjajno izdanje koje će goste nositi do slavlja na Santiago Bernabeuu.

"Messi igra fenomenalnu sezonu. U sjajnoj je formi i među najboljim je igračima svijeta u ovom trenutku i ikad. Nadam se da će Messi zabiti još puno golova, ali ne u subotu. Mislim da Messi neće ponovo postići četiri gola, ali sve je uvijek moguće", komentirao je Ronaldo, aludirajući na Messijeva četiri gola Arsenalu u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka.

Ronaldo je ove sezone za “kraljevski klub” zabio 18 golova u 21 odigranoj prvenstvenoj utakmici i uz Gonzala Higuaina nositelj je igre Reala, a ističe da u subotnjem dvoboju sva pažnja njegove ekipe neće biti isključivo na Messiju.

"On je fenomenalan, ali Messi ne igra sam i ima sjajne saigrače uz sebe. Trener i njegovi saigrači također zaslužuju priznanje."