Nogomet
106

Barcelona nemilosrdna i protiv Sportinga, fantastičan učinak Suareza

Piše: O. T.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
U 35. kolu Primere Barcelona je upisala novu ubjedljivu pobjedu. Ovaj put stradao je Sporting Gijon koji je sa Camp Noua ispraćen sa 6:0.

Ponovo je briljirao Luis Suarez koji je, nakon četiri gola i tri asistencije u pobjedi nad Deportivom (8:0), ovaj put ponovo postigao četiri gola i sada ima 34 gola u Primeri. Prvi je na listi strijelaca sa tri gola ispred Ronalda.

Mreža Sportinga samo jednom se zatresla u prvom poluvremenu, a pogodio je Messi u 12. minuti. Uslijedila je nova golijada Barce u drugom dijelu.

Svoj prvi gol Suarez je postigao u 63. minuti, a onda je u 73. minuti pogodio za 3:0 iz penala. Tri minute kasnije dosuđen je novi penal i ponovo je strijelac bio Suarez.

Tu nije bio kraj penalima za Barcu niti golovima za Suareza. Novi penal dosuđen je u 85. minuti, a realizirao ga je Neymar. Konačnih 6:0 postavio je Surez. Barca se ovom pobjedom vratila na vrh tabele.

Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ bio je starter za Sporting, ali je morao ranije napustiti teren nakon što je u 84. minuti dobio drugi žuti karton kada je, diskutabilnom odlukom sudije. skrivio treći penal za Barcu.

Tabela: