Nogomet
4

Barcelona nagovara Isca na "izdaju" kakvu je zadnji napravio Luis Enrique

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona želi ovog ili najkasnije ljeta iduće godine, kada mu ističe ugovor, na Camp Nou dovesti Realovog ofanzivnog veznjaka Isca (24), javljaju španski mediji.

Carlo Ancelotti je u ljeto 2013. godine Isca doveo u Real iz Malage uz 30 miliona eura odštete, ali ubrzo je tvrdio da on nije pravi igrač za taktiku 4-3-3 s kojom je Real igrao tada.

I nasljednik italijanskog stručnjaka Zinedinea Zidanea nije mu davao previše šansi pa je Isco, uprkos povredama mnogih igrača, ove sezone skupio tek 15 nastupa u prvenstvu i jedan u Ligi prvaka.

Problem u ovom transferu može predstavljati "Anti-Barcelona klauzula" kojom se prvaci Evrope štite da im se ne bi dešavali slučajevi da pojačavaju najvećeg rivala.

Inače, u više od 100 godina ljutog rivalstva između najvećih španskih klubova, 15 fudbalera koji su nastupali za Real direktno je nakon toga otišlo u Barcelonu.

S druge strane, Santiago Bernabe su direktno zamijenili Camp Nouom samo Luciano Lizarraga 1905., Lucien Muller 1965. i Luis Enrique 1996. godine.