Primera
0

Barcelona lako protiv Xereza

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Barcelone pobijedili su Xerez 3-1 na stadionu Camp Nou u prvoj utakmici 34. kola španske nogometne Primere.

Bio je to dvoboj prvog i posljednjeg na tabeli, a posebna zanimljivost ove utakmice bila je u broju kartona koje je sudija Cesar Muniz Fernandez dodijelio gostujućim nogometašima. Devetorica su dvoboj okončali s jednim žutim kartonom, Orellana s dva (drugi je, naravno, bio isključujući), a direktni crveni karton dobio je u 89. minuti Alustiza.

Barcelona je imala 68 posto posjeda lopte, a njezina pobjeda niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. Prvi gol vrlo je spretno u 14. minuti postigao 22-godišnji krilni napadač Jeffren Suarez, Španac rođen u Venezueli. Napravio je prodor po desnoj strani, poskliznuo se, ali je usprkos tome vrlo spretno kontrolirao loptu, krenuo iskosa lažnjakom prema golu i finim udarcem matirao gostujućeg golmana.

Prednost aktuelnog prvaka Španije i Europe povećao je Thierry Henry u 24. minuti na lijepu asistenciju Zlatana Ibrahimovića, koji je i sam bio strijelac u 55. minuti. Za goste je poentirao Bermejo u 25. minuti.

Barcelona sada ima 87 bodova na vrhu tabele, a madridski Real, koji od 20 sati gostuje kod Zaragoze, 83 boda. Xerez je na dnu s 27 bodova.

Primera, 34. kolo:

Barcelona – Xerez 3-1 (Jefferen Suarez 14, Henry 24, Ibrahimović 55 / Bermejo 25)

Tabela: 1. Barcelona 87, 2. Real Madrid 83 (-1), 3. Valencia 59 (-1), 4. Mallorca 55 (-1)...20. Xerez 27