|

"Barcelona je ostavila trag na psihi mojih igrača"

"Barcelona je ostavila trag na psihi mojih igrača"
0
T
Totalsport
5.12.2010. u 09:30
12
komentara
0

dijeljenja
"Barcelona je ostavila trag na psihi mojih igrača" Foto: AP
Nogometaši Real Madrida svladali su s 2-0 u subotu Valenciju u susretu za koji je njihov trener Jose Mourinho priznao da je šteta koju su "kraljevima" nanijeli Barcelonini igrači bila vidljiva.
Kolo ranije, u "el clasicu" na stadionu Camp Nou Barcelona je savladala Real Madrid 5-0 u susretu u kojem je rezultat ispoštivao viđeno, što je, kako je priznao i Mourinho, djelovalo na psihu ekipe.

"Najvažnije je bilo doći do pobjede jer nije lako reagirati nakon onako užasnog poraza kakav je bio naš posljednji. Nedostajalo nam je vjere u sebe zato sam se i odlučio na neke promjene u timu. To je bio i glavni razlog zbog kojeg sam pojačao srednji red. Kontrolirali smo utakmicu, bilo je sjajno", kazao je Mourinho koji je konferenciju za novinare iskoristio i za novi obračun sa sudijskom organizacijom.

"Radije ne bih o njima pričao uglavnom zbog toga što ne mogu, ali i zato što, čak i da mogu, ne bih mogao razgovarati samo o Albeldinom crvenom kartonu, nego i o penalu koji nam nije sviran, još jednom crvenom kartonu kao i o mnogim drugim stvarima".

Nije želio prokomentirati niti Barceloninu pobjedu:

"Ne želim pričati ni o njima. Kao što sam već rekao, na mene se odnose jedna, a na sve ostale druga pravila".
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...