Promjene na Camp Nou
8

Barcelona je danas dogovorila dva transfera, Koeman se nastavlja odricati igrača

F. Z.
Ronald Koeman (Foto: EPA-EFE)
Ronald Koeman (Foto: EPA-EFE)
Barcelona je danas dogovorila dva transfera, a klub će napustiti Nelson Semedo i Arturo Vidal, javio je uvijek dobro informisani Fabrizio Romano.

Romano navodi kako je prelazak Semeda iz Barcelone u redove Wolverhamptona već dogovoren i kako će naredne sedmice obaviti ljekarske preglede, prije prelaska u redove kluba iz Premiershipa.

"Nelson Semedo ide u Wolvese. Dogovor je potvrđen i u nekoliko narednih sati će biti i finaliziran. Dogovorio je uvjete do 2025. godine. Ljekarski pregledi naredne sedmice", napisao je Romano.

Arturo Vidal će večeras doputovati u Milano, a sutra ga očekuju ljekarski pregledi prije prelaska u redove Intera. Čileanac će se tako vratiti u Italiju nakon što je prije pet godina napustio Juventus.

Jučer je Koeman najavio kako ne računa na mladog Riquija Puiga i da bi za veznjaka najbolje bilo da ode na posudbu. Ivan Rakitić je otišao u redove Seville, Semedo i Vidal već su dogovorili transfere, a ranije je Holanđanin poručio Suarezu kako ne računa na njega. Svi ovi igrači bili su ili u početnih 11, ili u rotaciji prethodnih sezona, a to znači da ćemo u budućnosti gledati nešto drugačiju Barcelonu, što je Koeman i najavio.