Revanš utakmica
201

Barcelona izborila četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u potpunosti nadigrala Napoli

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija. Nakon što je prvi meč u Italiji okončan rezultatom 1:1, Barca je prošla dalje večerašnjim trijumfom od 3:1.

Utakmica je odlično krenula po Barcelonu koja je povela već u 15. minuti. Raphinha je sjajno probio po lijevoj strani te odigrao povratni pas za Lopeza koji sigurno pogađa za 1:0.

Samo dvije minute kasnije Barcelona je udvostručila vodstvo. Raphinha je ponovo sjajno probio pa pogodio stativu, a na odbijenu loptu je naletio Cancelo i pospremio je u mrežu za 2:0.

Sjajnih pola sata utakmice zaokružio je Rrahmani kada je smanjio zaostatak Napolija golom nakon dobro odigrane povratne lopte Politana. Ujedno je 2:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

I u drugom poluvremenu Barcelona je bila daleko bolji rival na terenu. Međutim, mreže se nisu tresle sve do sedam minuta prije kraja meča kada je konačnih 3:1 za Barcelonu postavio Lewandowski nakon sjajne akcije i nesebične asistencije Roberta.

Inače, Barcelona se plasirala 15 puta dalje od svojih 18 nastupa u osmini finala Lige prvaka. Samo se Bayern (16) više puta plasirao dalje, dok je Real imao 13 uspjeha u ovoj fazi takmičenja.

Podsjetimo, u četvrtfinale Lige prvaka su se već ranije plasirali Manchester City, Real Madrid, Bayern i PSG.

Rezultat i strijelci:

Barcelona - Napoli 3:1 (Lopez 15', Cancelo 17', Lewandowski 83' - Rrahmani 30')