Kup kralja
28

Barcelona i Real remizirali, odluka o finalisti pada u Madridu

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Barcelona i Real remizirali su na Camp Nouu u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja odigravši 1:1 pa će odluka o putniku u finale pasti u revanšu, koji se igra krajem februara u Madridu.

Real je bolje otvorio utakmicu i već u petoj minuti Marc-Andre ter Stegen je imao dobru odbranu nakon opasnog udarca Tonija Kroosa.

Već u narednom napadu bilo je 0:1 nakon gola Lucasa. Prethodno se sjajno u domaćem šesnaestercu snašao Karim Benzema. Uposlio je Lucasa, koji gotovo neometano posprema loptu u mrežu za 0:1.

Barcelona se probudila tek nakon primljenog gola i krenula žestoko po izjednačenje. Ipak, na prvu veliku priliku čekali su sve do 32. minute kada je Ivan Rakitić nakon centaršuta iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Posljednju veliku šansu prije odlaska na odmor propustio je Luis Suarez sjajnim udarcem u 35. minuti, ali je Keylor Navas fantastično intervenisao pa je ostalo 0:1 nakon prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu nije bilo toliko uzbuđenja kao u prvom, a domaći su apsolutno kontrolisali igru. Imali su veliki posjed lopte u svojim nogama, nekoliko opasnih prijetnji, a nagrada je stigla u 57. minuti.

Do Suareza je stigla lopta nakon jednog napada te je Urugvajac iskoristio priliku i uputio brzi udarac. Pogodio je stativu, a lopta se odbila do Malcolma, koji neumoljivo trese mrežu za veliko slavlje domaćih navijača. Ujedno je 1:1 bio i rezultat prvog meča polufinala Kupa kralja.

Revanš se igra na stadionu Santiago Bernabeuu u Madridu 27. februara.