La Liga
34

Barcelona i Real Madrid slavili ubjedljive pobjeda, nastavlja se mrtva trka za prvaka

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Barcelone pobijedili su u gostima u okviru 37. kola La Lige ekipu Las Palmasa rezultatom 4:1.

Katalonci su očekivano odradili svoj dio posla na Kanarima, a jednim uhom Enriqueovi igrači večeras su bili u Madridu.

U prvom poluvremenu nije viđen dobar nogomet, a iako nije bilo velikih prilika za postizanje gola, Barcelona je uspjela dva puta matirati Varasa.

Prvo je Neymar na asistenciju Suareza doveo goste u vodstvo, a ubojiti dvojac već u narednom napadu zamijenio je uloge za 0:2.

Bigas je u 63. minuti iskoristio dodavanje Boatenga te donio nadu Las Palmasu za bolji rezultat.

Ipak, večeras sjajni Neymar postiže još dva gola na asistencije Rakitića i Albe te postavlja konačnih 1:4.

I madridski Real slavio je identičnu pobjedu (4:1) na Santiago Bernabeu protiv Seville.

Kraljevski klub tako će i dalje voditi mrtvu trku s Barcom za naslov prvaka, a gostima u posljednjem kolu treba još jedan bod kako bi potvrdili nastup u Ligi prvaka.

Real je u vodstvo u desetoj minuti doveo Nacho kontroverznim golom iz slobodnog udarca, a Ronaldo je sredinom prvog poluvremena udvostručio prednost.

Početkom drugog poluvremena Jovetić na asistenciju Vitola smanjuje prednost, ali nadu Sevilli za iznenađenje ruši ponovo Ronaldo, koji je u 78. minuti iskoristio dodavanje Kroosa.

Njemački veznjak pet minuta kasnije i sam je postigao gol na asistenciju Nacha za konačnih 4:1.

Athletic Bilbao i Leganes podijelili su bodove odigravši neriješeno 1:1. Aduriz je u 14. minuti na asistenciju Balenziaga doveo domaće u vodstvo, a bod gostima donio je Szymanowski, koji je u 61. minuti iskoristio dodavanje Gabriela.

Istim rezultatom okončan je i duel između Betisa i Atletico Madrida. Ceballos je doveo domaće u vodstvo u 57. minuti, a Jorgandžije je poraza spasio Savić deset minuta kasnije na asistenciju Nigueza.

Sjajnu utakmicu odigrali su Real Sociedad i Malaga. Prieto je nakon pola sata igre doveo domaće u vodstvo iz penala, a u posljednjoj minuti prvog poluvremena Hernandez je izjednačio. Petnaest minuta prije kraja meča Recio je preokrenuo rezultat, a bod domaćinu osigurao je Jon deset minuta kasnije.

Gijon je slavio u Eibaru golom Burguija, dok su Villarreal i Deportivo odigrali utakmicu bez pogodaka.