Liga prvaka
9

Barcelona i Manchester United pod imperativom pobjede, Nalić gostuje evropskom prvaku

D. P.
Detalj s utakmice Uniteda i Villarreala u prošlom kolu (Foto: EPA-EFE)
Detalj s utakmice Uniteda i Villarreala u prošlom kolu (Foto: EPA-EFE)
Utakmicama trećeg kola večeras se nastavlja Liga prvaka, a pred nama je nekoliko uzbudljivih duela u kojima očekujemo da ćemo vidjeti uzbuđenja kao sinoć.
Jučer su strijelci na terenima Lige prvaka bili vrlo raspoloženi i agilni, tako da smo golijadu vidjeli gotovo na svim susretima. Ukoliko se slične stvari ponove i večeras, gledatelji će zaista moći da uživaju.

Program od 18:45 otvaraju dva meča. Barcelona pod imperativom pobjede dočekuje Dynamo Kiev nakon dva uvodna poraza u novoj sezoni. Za Katalonce je to susret "biti ili ne biti" i zbog tog pritiska Ukrajinci vrebaju šansu. Istovremeno će se igrati i duel Salzburga i Wolfsburga.

Preostalih šest susreta trećeg kola igra se u terminu od 21 sati. Pažnju gledatelja privlači okršaj Manchester Uniteda i Atalante u kojem se očekuje vrlo uzbudljiv, napadački nogomet.

Tri boda razdvaja sve četiri ekipe u ovoj grupi, a kako Cristiano Ronaldo i družina ne igraju u dobroj formi i imaju samo jedan trijumf u posljednjih pet mečeva u svim takmičenjima, tako je stavljen imperativ trijumfa pred ekipu Ole-Gunnara Solskjaera.

Bosanskohercegovački reprezentativci Adi Nalić i Anel Ahmedhodžić iz Malmoa pred sobom imaju gostovanje kod prvaka Evrope Chelseaja. Nažalost, ovaj vrlo atraktivan duel za švedski tim propušta Ahmedhodžić zbog crvenog kartona u meču protiv Zenita u prošlom kolu.

Uzbuđenja očekujemo u duelu Benfice i Bayerna, a još se sastaju Lille i Sevilla, Young Boys i Villarreal, kao i Zenit i Juventus.

Liga prvaka, treće kolo:

Grupa E:

18:45 Barcelona - Dynamo Kiev (Arena Sport 1)

21:00 Benfica - Bayern (Arena Sport 2)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa F:

21:00 Young Boys - Villarreal

21:00 Manchester United - Atalanta (Arena Sport 1)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa G:

18:45 Salzburg - Wolfsburg (Arena Sport 2)

21:00 Lille - Sevilla (Arena Sport 3)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa H:

21:00 Chelsea - Malmo

21:00 Zenit - Juventus (Arena Sport 4)

Standings provided by SofaScore LiveScore