Lov na pojačanja
0

Barcelona će na transfer potrošiti 45 miliona eura

Totalsport
Javier Faus, dopredsjednik za ekonomska pitanja u Barceloni, objavio je kako evropski i španski nogometni prvak predstojeće ljeto može potrošiti najmanje 45 miliona eura na pojačanja.

"Imamo 45 miliona eura za transfere, plus novac koji možemo zaraditi prodajom igrača. Ali, kad govorimo o prodaji, u obzir dolazi samo ona prodaja koja će donijeti pravu korist klubu. Uz to, od španskog Superkupa ćemo zaraditi dodatnih tri miliona eura", izjavio je Faus za klupsku web-stranicu.

Dodao je i kako je za godinu dana gubitak kluba bio 21 milion eura. Tačnije, potrošnja je u posljednjih 365 dana smanjena sa 495 na 441 milion eura, a profit je u tom razdoblju iznosio 420 miliona eura.

Ukupni Barcelonini dugovi iznose 483 miliona eura bruto, odnosno 364 miliona eura neto, što je značajno smanjenje jer su prije godinu dana te brojke bile 532, odnosno 431 milion.

"Napravili smo značajan napredak, a u tom smjeru namjeravamo nastaviti i u sljedeće dvije godine kako bismo dodatno srezali dugovanja", zaključio je Faus.