Istraživanje Marce
0

Barcelona će biti ispred Reala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Madridski sportski dnevnik Marca obavila je istraživanje na startu nove nogometne sezone u Primeri, s pitanjima o novom prvaku, najboljem strijelcu i treneru.

Dakako, kada je u pitanju novi prvak glavnina glasova je išla u smjeru Barcelone (branitelja naslova) i madridskog Reala (aktuelnog doprvaka), pa je tako 95 posto ispitanih dalo svoj glas jednom od dva najveća nogometna giganta španskog nogometa.

Ipak, Barcelona nešto bolje figurira od Reala, te je dobila 48,8 posto glasova naspram Realovih 45,8 posto. Šanse ostalih klubova su u pravom smislu riječi simbolične: dva posto glasača vjeruje madridskom Atleticu, 1,6 posto Valenciji, a 0,7 posto Sevilli.

Real Madrid je dobio jednu borbu, a to je ona ko ima najboljeg trenera. Jose Mourinho je na prvom mjestu sa 48,8 posto glasova, te je slavio priličnu pobjedu u odnosu na Pepa Guardiolu, trenera Barcelone, koji je skupio 38,5 posto glasova. Na trećem je mjestu trener Atletico Madrida Quique Sanchez Flores sa 5,8 posto glasova.

Novi najbolji strijelac lige će biti ovoljetno pojačanje Barcelone David Villa. Tako barem kažu oni koji su sudjelovali u anketi, a Villi se priklonilo njih 37 posto. Slijedi Lionel Messi (20,7 posto), pa dva igrača Reala Gonzalo Higuain (20 posto) i Cristiano Ronaldo (17,3 posto). Tek je na petom mjestu zvijezda Atletica, Urugvajac Diego Forlan (samo četiri posto glasova). 

Istraživanje Marce za sezonu u Primeri:

Novi prvak

  1. Barcelona 48.8%
  2. Real Madrid 45.8%
  3. Atletico Madrid 2% ...

Najbolji trener

  1. Jose Mourinho (Real) 48,8%
  2. Josep Guardiola (Barcelona) 38,5%
  3. Quique Sanchez Flores (Atletico) 5,8% ...

Najbolji strijelac

  1. David Villa (Barcelona) 37%
  2. Lionel Messi (Barcelona) 20,7%
  3. Gonzalo Higuain (Real) 20% ...