Prijateljska utakmica
1

Barcelona bolja od PSG-a, Messi i Ibrahimović strijelci

Totalsport
Zlatan Ibrahimović se upisao u strijelce (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović se upisao u strijelce (Foto: AFP)
Prijateljsku utakmicu punu golova imali su priliku gledati gledatelji na Parku prinčeva u subotu navečer. U njoj su snage odmjerili domaćin PSG i Barcelona, a na kraju je slavio katalonski sastav 4-1 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Nakon regularnih 90 minuta rezultat je bio 2-2.

Rafinha je doveo Barcelonu u vodstvo u 6. minuti, a vodstvo španskog doprvaka je povećao najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi u 56. iz jedanaesterca koji je prethodno skrivio Mamadou Sakho nakon prekršaja nad Alexisom Sanchezom u kaznenom prostoru.

Četiri minute kasnije dosuđen je novi jedanaesterac, ovoga puta za PSG, a prekršaj za najstrožu kaznu napravio je Montoya nad Lavezzijem. Strijelac s bijele tačke za pariski tim bio je Zlatan Ibrahimović. Konačnih 2-2 u regularnom dijelu postavio je u 82. minuti Zoumana Camara glavom nakon asistencije Javiera Pastorea.

Po završetku susreta odmah se pristupilo jedanaestercima, a ondje su Katalonci bili uspješniji .

Među ostalim prijateljskim susretima širom Evrope istaknimo i one između Wolfsburga i Manchester Cityja, te Juventusa i Malage.

Engleski prvak City slavio je 2-0 na Volkswagen Areni protiv "vukova" golovima Sergija Agüera i Yaye Tourea.

Istovremeno, talijanski prvak Juventus slavio je 2-0 protiv Malage u susretu odigranom u Salernu. Oba je gola postigao Alessandro Matri u 3. i 52. minuti.

 Prijateljske utakmice:

PSG - Barcelona 2-2, 1-4 na penale (Ibrahimović 60-11m, Camara 82 / Rafinha 6, Messi 54-11m) Wolfsburg - Manchester City 0-2 (Agüero 40, Y. Toure 56) Juventus - Malaga 2-0 (Matri 3, 52)