Primera
0

Barcelona bez Inieste, Real bez Kake

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nadolazećeg se vikenda u Španiji igraju utakmice 30. Primerinog kola. Utrka Real Madrida i Barcelone i dalje je izjednačena nakon što su obje ekipe sakupile 74 boda.

Barcelona - Athletic Bilbao

Barcelona će svoj dio posla pokušati obaviti na Camp Nou na kojem dočekuje tim Athletica, inače šestoplasirani klub španskog nogometnog prvenstva. Nakon što je u četvrtak propustio trening s ostatkom ekipe Lionel Messi u petak se stavio na raspolaganje treneru Josepu Guardioli i trebao bi biti spreman za subotnji ispit. Očekuje se i povratak Erica Abidala, no ne i Andresa Inieste.

Racing - Real Madrid

Racing će testirati spremnost "kraljeva" koji bi na put mogli znatno oslabljeni. Posljednji trening propustili su Kaka, Guti, Royston Drenthe i Pepe, te valja očekivati kako će propustiti i sam susret kod najslabije domaćinske ekipe Primere (dvije pobjede, pet remija, sedam poraza).

Barcelonin brazilski branič na posudbi u Racingu, Henrique, zbog povrede koljena neće igrati do kraja sezone.

Sevilla - Tenerife

S novim trenerom Antoniom Alvarezom, ali bez Jesusa Navasa, Diega Perotte i Didiera Zokore, Sevilla će udomaćiti Tenerife i pokušati prekinuti niz od osam vezanih utakmica bez pobjede (sva takmičenja).

Valladolid - Villarreal

Neugodnu pripremu za ovu utakmicu imao je pretposljednji Valladolid. Učinak od jedne pobjede u posljednjih 14 utakmica razljutio je navijače koji su se prekinuli trening i predbacili igračima manjak predanosti poslu.