Primera
0

Real zadržava razmak za Barcelonom

Totalsport
Manuel Pellegrini (Foto: AP)
Manuel Pellegrini (Foto: AP)
Šest kola prije kraja španskog nogometnog prvenstva Real Madrid zauzima drugo mjesto Primerine tabele s tri boda zaostatka za vodećom Barcelonom (83-80).

Borba za naslov prvaka i dalje je otvorena, ali "kraljevski klub" u toj utrci nema dobru poziciju. Barcelona rijetko griješi, a nedavni derbi na Santiago Bernabeu dokazao je da su Katalonci ipak korak ispred Reala. Pobjedu 2-0 mnogi su proglasili ključnom u obrani naslova, a hoće li tako i biti pokazat će nadolazeće utakmice.

Real Madridu slijedi nimalo lagan derbi 33. kola protiv trećeplasirane Valencije kluba koji najbolje prati vodeći dvojac Primere, ali i koji za svojim sljedećim domaćinima zaostaje čak 21 bod.

"Moramo nastaviti vršiti pritisak na Barcelonu. Borit ćemo se u svim preostalim utakmicama kako bismo sakupljali bodove i ne dozvolili njima da se osjećaju komotno. Slijedi nam Valencija, moramo ići po pobjedu, ali svjesni smo da do nje nećemo lagano doći", veli Manuel Pellegrini, trener Reala.

"Mrzim što ovo moram reći, ali kao da postoje dvije Valencije. Jedna koja igra dobro na domaćem terenu i ona druga koja prosipa bodove na gostovanjima. Na tome svakako moramo poraditi. Istina je da smo u dobroj formi, no nikako da to prenesemo i na utakmice na strani", svjestan je situacije Valencijin trener Unai Emery.

 Zanimljivosti:

• Do "el clasica" je Real imao savršen omjer pobjeda i poraza na svom Santiago Bernabeu. Nakon uzastopnih petnaest pobjeda Barcelona je prekinula sjajnu seriju "kraljeva" 2-0 pobjedom.

• Posljednjih dvanaest utakmica ovih suparnika igranih na Bernabeu svjedoče o dominaciji domaćina. Real je u njima uknjižio devet pobjeda, uz jedan remi i dva poraza.

• Zadnji su puta Emeryjevi nogometaši gostujuću pobjedu upisali 10. siječnja u utakmici protiv posljednjeplasirane momčadi lige, Xereza (3-1). Gledano kroz sva natjecanja uslijedilo je 11 gostujućih utakmica bez slavlja.

Vjerovatni sastavi:

Real Madrid (4-3-1-2): Casillas - Arbeloa, Ramos, Garay, Marcelo - Guti, Alonso, Gago - Van der Vaart - Higuain, Ronaldo

• Posljednji susret svoje momčadi (pobjeda kod Almerije 2-1) propustili su Raul, Christoph Metzelder, Kaka, Royston Drenthe i Pepe, a tko će i hoće li uopće netko od njih nastupiti u derbiju lige još je uvijek nepoznato. Sigurno je, pak, da se u sastav vraća Ezequiel Garay koji je odradio svoju suspenziju. Neće biti Raula Albiola koji odrađuje kaznu petog žutog kartona.

Valencia (4-2-3-1): Cesar - Bruno, Maduro, Albelda, Alexis - Fernandes, Banega - Joaquin, Silva, Mata - Villa

• Manuel Fernandes i Hedwiges Maduro odradili su kazne i stavljaju se na raspolaganje treneru Emeryju. Luis Miguel, Jeremy Mathieu, Dealbert i David Navarro ostaju upitni za ogled.

Forma:

Real Madrid

POBJEDA 2-1 (vani) Almeria (Primera, 15. aprila)

PORAZ 2-0 (doma) Barcelona (Primera, 10. aprila)

POBJEDA 2-0 (vani) Racing Santander (Primera, 4. aprila)

POBJEDA 3-2 (doma) Atletico Madrid (Primera, 28. marta)

POBJEDA 4-2 (vani) Getafe (Primera, 25. marta)

Valencia

POBJEDA 2-0 (doma) Athletic Bilbao (Primera, 15. aprila)

PORAZ 3-2 (vani) Mallorca (Primera, 11. aprila)

REMI 0-0 (vani) Atletico Madrid (Europa liga, 8. aprila)

POBJEDA 3-0 (doma) Osasuna (Primera, 4. aprila)

REMI 2-2 (doma) Atletico Madrid (Europa liga, 1. aprila)