Uoči utakmice u Evropskoj ligi
2

Banjalučka policija brutalno pretukla navijače Čelika iz Nikšića

Piše: D. B.
Povrede jednog navijača Čelika iz Nikšića
Povrede jednog navijača Čelika iz Nikšića
Navijači FK Čelik iz Nikšića su izdali saopćenje u kojem su opisali brutalno ponašanje banjalučke policije uoči utakmice 1. pretkola Evropske lige, u kojoj je njihov klub igrao protiv našeg predstavnika Borca. Navijači su se požalili da su brutalno pretučeni bez ikakvog povoda.

Navijači Čelika su rekli da su nakon ulaska u BiH na putu do Banje Luke zaustavljani i maltretirani. To je, prema njihovim riječima činila policija RS, koja ih je i tukla.

"Više naših navijača je, od policijskih pendreka, završilo u bolnici sa šavovima na glavi i rukama. Prije toga, policija je našim navijačima pogazila i pobacala sendviče, tako su mnogi mladi momci gladni posmatrali utakmicu. Više od batina zaboljele su nas riječi pojedinih policajaca koji su našim uglavnom golobradim momcima psovali majku crnogorsku i vrijeđali aktuelno rukovodstvo Crne Gore. Ipak kulminaciju smo doživjeli prilikom ulaska na stadion, kada su banjalučki navijači upravi Čelika, uputili takve psovke koje se teško mogu ponoviti, dok je čitav stadion skandirao Šiptari, Šiptari", stoji u Čelikovom saopštenju, gdje se dalje navodi da je uprava FK Borac, kao pravi domaćin, učinila sve kako bi fudbaleri, stručni štab i uprava bili lijepo dočekani i kako bi se lagodno osjećali", navodi se u saopćenju navijača Borca.

Navijači Čelika su izrazili veliko nezadovoljstvo banjalučkim gostoprimstvom te su poručili da će oni svojim gostima pokazati kako se ponašaju pravi domaćini. Istakli su i da je Nikšić grad velikog srca i civilizovanih ljudi i poručili su Banjalučanima da će im prirediti dobrodošlicu.