Nogomet
0

Banjalučani se raduju dobrom fudbalu

Piše: M.R.
Fudbalska groznica večeras vlada i u Banjoj Luci. Mnogi građani koji su odlučili da utakmice Svjetskog prvenstva ne gledaju u svojim domovima, sjeli su u gradske kafiće i kladionice. Na većini tih mjesta postavljeni su veliki video bimovi na kojima će biti emitovana i večerašnja prva utakmica Svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske.

Mnogim Banjalučanima favorit na ovom prvenstvu je upravo domaćin Brazil, ali dosta je građana koji večeras navijaju za susjednu Hrvatsku.

"Sretna sam što je konačno počelo Svjetsko prvenstvo, Brazil je divan domaćin i oni su veseo narod, tako da mora biti dobro. Brazil je mnogima favorit, ali mislim da i Hrvati znaju dobro da odigraju protiv ovakvog protivnika", izjavila je Mirjana Stanojević za Klix.ba

Mnogi Banjalučani i Banjalučanke su rekli da ih raduje mjesec fudbala koji predstoji, te da su zadovoljni što ove godine imamo predstavnike iz Bosne i Hercegovine, kao i susjedne zemlje.

"Navijam za Hrvatsku i Bosnu na ovom prvenstvu. Oni su mi apsolutni favoriti, najbliži su nam, daleko je Brazil. Očekujem da Hrvatska večeras pobijedi i iskreno se nadam tome", rekao je Bojan Knežević.