Nogomet
0

Balotelliju reprezentacija iznad svega, Prandelli čeka Cassana

Totalsport
Cesare Prandelli
Cesare Prandelli
Antonio Cassano i Mario Balotelli u idealnom bi slučaju mogli biti savršen napadački par za talijansku nogometnu reprezentaciju na predstojećem EP-u u Poljskoj i Ukrajini.

Veliki se upitnik, međutim, nameće nad obojicu kad je izbor selektora Cesarea Prandellija u pitanju: Balotelli je, kao i kroz cijeli dosadašnji tok karijere, neozbiljan, problematičan, te, uz osrednju formu, često čak i opasan po svoju ekipu (Manchester City), dok se Cassano tek vratio na terene nakon srčane operacije: zaigrao je desetak minuta na Uskrsnu subotu pri domaćem porazu (2-1) njegovog Milana od Fiorentine.

Legendarni talijanski proizvođač albuma i samoljepljivih sličica uoči velikih nogometnih takmičenja, Panini, nije uvrstio 30-godišnjeg napadača u svoj izbor za Euro 2012. godine. Prandelli je to u utorak morao demantirati.

"U mom ličnom albumu za 2012. godinu njegova se slika definitivno nalazi. I dalje. Jedino što želim jest da na toj slici bude nasmiješen", rekao je selektor.

Istodobno se u intervjuu La Gazzetti dello Sport glede teme reprezentacije i Eura oglasio Mario Balotelli.

"Za mene nacionalna ekipa dolazi na prvom mjestu, iznad svega. Želim pobjeđivati s reprezentacijom, kao što želim i s Manchester Cityjem".

Prandelli je nedavno putem medija zaprijetio 21-godišnjem napadaču da ga neće voditi na Euro, i to nakon što je ovaj pogibeljno startao džonom na potkoljenicu Arsenalova veznjaka Alexandrea Songa. Selektor i nogometaš nakon svega su ipak, pisali su talijanski mediji, riješili problem.