Inter
0

Balotelliju poručili da može ići jer kupuju Forlana

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: AP)
Mario Balotelli (Foto: AP)
Mario Balotelli, Interov nogometaš koji će uskoro napuniti 20 godina, već je dugo na "tankom ledu" u aktuelnom prvaku Italije i Evrope.

Mnogo puta je Inter bio spreman dignuti ruke od ovog nogometaša teškog karaktera, a ovog ljeta su se također aktualizirale priče o njegovom mogućem odlasku. Zov dva Manchestera, Uniteda i Cityja, sve je jači, a javlja se i Chelsea kao potencijalni kupac ovog nogometaša. Cijena se u kontekstu ova tri kluba vrti oko 30 miliona engleskih funti.

Inter je, po navodima talijanskih medija, trenutno opet spreman na Balotellijev odlazak, jer na drugoj strani već krči put prema transferu, odnosno, igraču koji bi ga mogao zamijeniti.

Iako ima 31 godinu u Interu misle da će u Urugvajcu Diegu Forlanu dobiti konkrentijeg, boljeg i za svlačionicu primjerenijeg igrača. Madridski Atletico nije imun na prodaju svog najboljeg strijelca, te potražuje "tek" 20 miliona eura.

Podsjetimo da je Forlan postigao pet pogodaka za Urugvaj tokom nedavnoga Svjetskog prvenstva, te je na Mundijalu proglašen za najboljeg igrača.