Smiruje tenzije
26

Balotelli se konačno opametio, pogledajte kako je u potpunosti promijenio svoje ponašanje

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Italijanski nogometaš Mario Balotelli, čini se, konačno je došao pameti i u 31. godini počeo se ponašati na terenu onako kako dolikuje jednom igraču.

Balotelli je u meču između njegovog Adanaspora i Bešiktaša pokazao i drugu stranu svog ponašanja, odnosno počeo se ophoditi onako kako su svi njegovi treneri u karijeri očekivali, a to je da na terenu poštuje svoje protivnike i ne ulazi bespotrebno u sukobe koji ga dekoncentrišu i koji mu odvlače pažnju s terena.

U jednoj situaciji u meču protiv Bešiktaša, Balotelli je bio u centru sukoba igrača spomenuta dva tima, no odlučio je pametno reagovati i smirivati situaciju. Prvo je umirio igrača koji je započeo sukob, a nakon toga je otrčao do Domagoja Vide i u trenutku kada se želio sukobiti s igračima Adane, smirio ga je i odvojio na stranu.

Jasno je da ovakvog Balotellija nismo ranije viđali, a očigledno da je veliki utjecaj imao i poziv u nogometnu reprezentaciju Italije i još jedna šansa koju mu je pružio selektor Roberto Mancini.

U augustu ove godine Balotelli će napuniti 32 godine i čini se da je napokon došao trenutak da se smiri i počne ponašati onako kako svi očekuju od njega. Da li je to kasno i da li je već propustio sve šanse u karijeri, pokazat će vrijeme i ono što će u budućnosti raditi.