Nekada veliki prijatelji
1

Balotelli poznaje Džeku "u dušu", a dao je izjavu koja najbolje govori ko je i šta kapiten BiH

D. P.
Džeko i Balotelli nekada su bili odlični drugovi (Foto: Twitter)
Džeko i Balotelli nekada su bili odlični drugovi (Foto: Twitter)
Kontroverzni italijanski napadač Mario Balotelli još jednom je nahvalio svog nekadašnjeg saigrača Edina Džeku poručivši da je kapiten reprezentacije BiH pravi fenomen.

Balotelli i Džeko dugo su bili saigrači i poznaju se "u dušu". Italijanski napadač oduvijek je biranim riječima govorio o Zmaju, a sada je još jednom pokazao koliko cijeni Džeku.

Sada obojica nekadašnjih napadača Manchester Cityja i Intera igraju u Turskoj. Dok Džeko dominira u Fenerbahčeu, Balotelli je najveća zvijezda Adana Demirspora.

U velikom intervjuu za italijanski TV Play Calciomercato, Balotelli se dotakao situacije u Interu. Poručio je da Nerazzurri mogu do titule ove sezone.

"Vidim Inter trenutno ispred Milana i Juventusa u ligaškoj utrci. Inter je definitivno jača ekipa u smislu snage, kvalitete i brojnosti", rekao je Balotelli.

Nakon toga, novinar italijanskog lista ga je upitao o Marku Arnautoviću, koji je stigao da zamijeni Edina Džeku u vrhu napada i bude podrška Lautaru Martinezu.

"Arnautović je veoma snažan nogometaš i velika je stvar za njega potpis za Inter. Nije lako zamijeniti Edina Džeku i doći nakon njega. Igrao sam s njim, taj čovjek je pravi fenomen i nogometaš, a to se vidjelo jer je počeo finale Lige prvaka ispred Lukakua", dodao je kontroverzni, ali svojevremeno talentom prepuni italijanski nogometaš.