Nogomet
0

Balotelli pokazao srednji prst navijačima na San Siru

Totalsport
Za mnogo se vannogometnih tema pobrinuo Mario Balotelli, napadač talijanske nogometne reprezentacije, za vrijeme karijere u Interu.

Kontroverze tamnoputom talijanskom napadaču nisu strane, pa u tom kontekstu treba promotriti i najnoviji u nizu ispada kojeg je prouzrokovao tokom utakmice između svog bivšeg kluba i Juventusa. Odigrana je u nedjelju na San Siru, a završena 0-0.

Napadač Manchester Cityja pohodio je svoj bivši nogometni dom i navijače okupljene na njemu pozdravio visoko uzdignutim srednjim prstom. Učinio je to navodno, javlja Il Corriere dello Sport, nakon što su ga uvredama dočekali neki Interovi navijači. Ipak, Tuttosport piše da je Balotteli prostačku gestu uputio Juventusovim navijačima koji su ga, za vrijeme igranja u Interu, često imali na "piku".

Priča tu ne završava. Tokom intervjua nakon utakmice studijskom reporteru je poručio da "baš ništa ne razumije o nogometu".

Podsjetimo samo, dva dana ranije Balotelli se u društvu brata Enocka (17) automobilom pokušao uvesti u jedan ženski zatvor u Bresciji.