Njemačka
0

Ballackov advokat sprema tužbu protiv Boatenga

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Michael Becker, advokat Chelseajevog veznjaka i kapitena njemačke nogometne reprezentacije Michaela Ballacka (33), izjavio je kako priprema tužbu protiv Portsmouthovog veznjaka Kevina-Princea Boatenga.

Becker je uvjeren da je Boateng "namjerno" povrijedio njegovog klijenta prošle subote u finalnoj utakmici FA Cupa između Chelseaja i Portsmoutha i tako mu zatvorio vrata Svjetskog prvenstva, budući će Ballack zbog napuknuća ligamenata skočnog zgloba desne noge morati pauzirati narednih osam sedmica.

"Za mene, ono što je Boateng napravio nije bio samo podmukao start, već je bio s namjerom da ga povrijedi. Sada istražujemo sve pravne mogućnosti koje nam se otvaraju, koje bi mogle voditi do civilnih i novčanih posljedica po njega", rekao je Becker.

Boateng, inače novopečeni ganski reprezentativac, koja se s Njemačkom nalazi na SP-u u istoj grupi D, već ranije se izvinio Ballacku zbog starta uz naglasak da on nije bio namjeran.

"Bio je to zakašnjeli start i prilično glup. Ispričao sam mu se dva puta na travnjaku i sada to činim po treći put. Zaista mi je žao, ali u njemu nije bilo zle namjere", objasnio je Boateng.