Kevin-Prince Boateng
0

"Ballack me ošamario, nije ništa bolji od Podolskog"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kevin-Prince Boateng, nekad mladi njemački reprezentativac a sada reprezentativac Gane, još je jednom ponovio da je Michaela Ballacka povrijedio nenamjerno, ali i otkrio što je prethodilo njegovu startu.

U završnici prvog poluvremena finalne utakmice FA Cupa između Chelseaja i Portsmoutha prošle subote na Wembleyju Boateng je zaradio žuti karton zbog starta na Ballackov gležanj, čime je 34-godišnjeg veznjaka izbacio iz njemačke reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Netom prije toga, otkrio je polubrat njemačkog reprezentativca Jeromea Boatenga, Ballack je njega ošamario.

"S jedne strane imate moj neoprezan start, ali s druge imate šamar, pljusku koju sam dobio od Ballacka. Ja smatram da je nasilno ponašanje gore od prekršaja u žaru borbe, ma kakav on bio", izjavio je Boateng u srijedu za Sport Bild.

"Ballack me uistinu iznenađuje. Žali se kad mu šamar opali Lukas Podolski, a sad on istu stvar učini meni. Nije on ništa bolji od Podolskog. Kakvo je to ponašanje?"

Ballacka je Podolski ošamario tokom utakmice s Walesom u aprilu prošle godine. SelektorJoachim Löw taj je incident izignorirao.

"Vidim da je Löw izjavio da sam za svoj start zaslužio izravan crveni karton. Nažalost, selektor ima dvostruka mjerila", rekao je očito ogorčeni Boateng dodavši:

" Zar njegov kapiten može šamarati koga želi? Pa to je nasilje. Da sam je to učinio, suspendirali bi me na nekoliko godina. Upravo sam zbog takvih stvari napustio njemačku reprezentaciju i opredijelio se igrati za Ganu.

Njemačka i Gana sastaju se 23. juna u Johannesburgu u dvoboju po grupama na Svjetskom prvenstvu. Postoji mogućnost da prvi put u povijesti Mundijala jedan nasuprot drugome stanu braća: Ganin Kevin-Prince (23) i njemački reprezentativac Jerome (21).