Nogomet
0

Ballack protiv Bosne i Hercegovine slavi 100. nastup za "elf"?

Totalsport
Michael Ballack (Foto: AP)
Michael Ballack (Foto: AP)
Selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw ovog će vikenda zajedno s asistentom Hansijem Flickom posjetiti Michaela Ballacka u Londonu.

Löw će uživo pogledati dvoboj 36. kola Premiershipa između Chelseaja i Stokea. Neće ga u toj utakmici zanimati samo Ballack, već i još jedan kandidat za njemačku vrstu, Stokeov 25-godišnji branič Robert Huth, koji je ove sezone odigrao 26 utakmica u prvenstvu i zabio tri gola, iako je odbrambeni igrač.

Nakon utakmice će se Löw sastati sa svojim kapitenom u nacionalnoj ekipi.

"Ovu posjetu smo planirali već duže vrijeme. Želimo s Michaelom na miru popričati i izmijeniti mišljenja", objasnio je Löw.

Njemačkom 33-godišnjem reprezentativcu i kapitenu ugovor s Chelseajem završava 30. juna ove godine, a Ballack još ne zna hoće li dobiti novi, što je njegova želja. Nedavno je izjavio da "planira igrati nogomet još dvije godine na vrhunskom nivou". Jedino još ne zna u kojem klubu.

Pretpostavlja se da bi Löw s Ballackom trebao popričati i o njegovim planovima za budućnost u reprezentaciji, odnosno do Evropskog prvenstva 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Poznato je da će Ballack propustiti početak priprema Njemačke za Svjetsko prvenstvo, budući da ga 15. maja očekuje finalna utakmica FA Cupa na Wembleyju protiv Portsmoutha. Prema tome, neće ga biti u prijateljskom dvoboju 13. maja u Aachenu protiv Malte. No, očekuje se da će zaigrati u posljednje dvije pripremne utakmice "elfa" pred Svjetsko prvenstvo, protiv Mađarske u Budimpešti 29. maja, te protiv Bosne i Hercegovine 3. juna u Frankfurtu.

Bude li tako, Ballack će protiv "zmajeva" uknjižiti jubilarni, 100. nastup u njemačkoj reprezentaciji. Dosad je upisao 98 nastupa i 42 gola.