Nijemci u šoku
0

Ballack propušta Svjetsko prvenstvo u JAR-u

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Veznjak Chelseaja i kapetan njemačke nogometne reprezentacije Michael Ballack (33) propustit će Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Povreda desnog skočnog zgloba u prvom poluvremenu finalne utakmice FA Cupa protiv Portsmoutha (pobjeda Chelseaja 1-0) ispostavila se toliko ozbiljnom da njemački mediji donose potvrdu kako će selektor Joachim Löw ostati lišen pomoći svog kapitena.

Bild tako piše da je njemački nogometni puk u šoku, a službena web stranica Njemačkog nogometnog saveza potvrđuje: "Kapiten reprezentacije Michael Ballack propustit će SP. Rezultat je to pretraga obavljenih u ponedjeljak u Münchenu. Treninzima se Ballack može vratiti najranije za osam sedmica."

Povredu je Ballack zadobio u sudaru s Portsmouthovim veznjakom i novopečenim ganskim reprezentativcem Kevinom-Princeom Boatengom, te se odmah potom uhvatio za zglob s bolnom grimasom. Ukazana mu je pomoć na terenu, a pokušao je i nastaviti igru, ali u 44. minuti je ipak morao krenuti put svlačionice dupke ispunjenog Wembleyja, te ga je zamijenio Juliano Belleti.

Otvarajuću utakmicu na Mundijalu "elf" igra 13. juna protiv Australije, a u grupi D će još snage odmjeriti s Ganom i Srbijom.