Među brojnim legendama
178

Baljić na listi najgorih Realovih pojačanja ikad zajedno s Hrvatom i Srbinom

N. K.
Elvir Baljić (Foto: Goal)
Elvir Baljić (Foto: Goal)
Srbijanski nogometaš Luka Jović je sve bliže izlaznim vratima Real Madrida, a tom prilikom poznati Goal je podsjetio na najgora pojačanja u historiji slavnog kluba gdje je uvrstio upravo napadača koji je prije tri godine stigao iz Eintrachta za 66 miliona eura.
Na spisku se zanimljivo nalaze po jedan Hrvat, Srbin i Bosanac budući da je i transfer našeg Elvira Baljića iz 1999. godine iz Fenerbahčea ocijenjen kao veliki promašaj.

"John Toshack bio je impresioniran Bosancem tokom njegovog vremena u Turskoj te je uvjerio Real Madrid da plati ogromnu svotu za napadača. Baljić je povrijedio koljeno nedugo nakon dolaska, ali ni poslije oporavka nije se snašao te je nakon samo jedne sezone i jednog gola u La Ligi vraćen u Fenerbahče na posudbu", piše Goal.

I sam Baljić se svojevremeno oglasio povodom tog transfera koji je iznosio 26 miliona eura.

"Ne boli me vidjeti da me mediji navode među Realovim najvećim neuspjesima, ne vidim sebe tako. Navijači kluba neće se složiti", smatra Baljić.

Osim Baljića i Jovića, na listi se našao i bivši selektor Bosne i Hercegovine te legenda hrvatskog nogometa Rober Prosinečki. Njega je Real kupio za 15 miliona eura iz redova Crvene zvezde.

Realovi promašaji su i Nicolas Anelka, Antonio Cassano, Danilo, Royston Drenthe, Julien Faubert, Thomas Gravesen, Kaka, Pedro Leon, Walter Samuel, Javier Saviola, Jonathan Woodgate, Brahim Diaz i Eden Hazard.