Neočekivan potez
28

Bale ne želi otići iz Madrida, odlučio prkositi Zidaneu i Realu

Klix.ba
Gareth Bale (Foto: EPA-EFE)
Gareth Bale (Foto: EPA-EFE)
Velški nogometaš Gareth Bale (29) odlučio je prkositi Real Madridu, iako su mu iz Kraljevskog kluba rekli da na njega više ne računaju sljedeće sezone, objavio je dnevnik Marca.

Naime, Bale kao jedan od najbolje plaćenih nogometaša Reala s godišnjom platom od 17 miliona eura nema namjeru otići iz Madrida ovog ljeta pa čak i po cijenu gledanja utakmica s tribina.

Problem je što nema zainteresiranih klubova koji bi bili spremni preuzeti na sebe Baleovu ogromnu platu i platiti odštetu Realu, dok se Bale ne ide u Kinu, odakle se pojavila jedna ponuda.

Iako ljetni prijelazni rok još nije počeo, u ovom trenutku čini se da Bale postaje veliki problem za Real, a aktuelni ugovor mu ističe tek 2022. godine.

Podsjetimo, prije samo godinu dana Velšanin je bio heroj Reala koji je makazicama odlučio finale Lige prvaka pa se vjerovalo kako će postati vođa ekipe odlaskom Cristiana Ronalda.

Međutim, Bale proživljava svoju najgoru sezonu u karijeri, a leđa su mu okrenuli i madridski navijači i saigrači i stručni štab.