Nogomet
2

Bale: Cristiano Ronaldo je najbolji igrač svijeta

Totalsport
Bale i Ronaldo na treningu (Foto: AFP)
Bale i Ronaldo na treningu (Foto: AFP)
"Cristiano Ronaldo je najkompletniji igrač. Trenirat ću s njim, igrati s njim i učiti od najboljeg. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali za mene je on najbolji igrač svijeta", izjavio je Gareth Bale, pojačanje Real Madrida ovoga ljeta.

Osim oduševljenja Ronaldom, Velšanin likuje i zbog saradnje sa Zinedineom Zidaneom, pomoćnikom glavnog trenera Carla Ancelottija.

"Napredovati možete samo ako imate odličnog trenera i cijeli stručni stožer. Kada imate priliku raditi sa Zinedineom Zidaneom, naravno da ćete postati bolji igrač", rekao je Bale i naglasio kako je prelazak u Real Madrid za njega ostvarenje sna, te kako je osjetio veliko uzbuđenje nakon uspostavljanja prvog kontakta.

"To je jako, jako veliki klub. Najveći i najbolji na svijetu. Igranje za Real Madrid je oduvijek bio moj san. Kada mi je moj agent rekao da postoji zanimanje Real Madrida i da me žele dovesti ovoga ljeta, mislim da nikada niste mogli vidjeti tako veliki osmijeh na mom licu kao u tom trenutku. Od tada sam se molio da taj transfer bude realiziran", zaključio je Velšanin.