Španski stručnjak
0

Balague: Pochettino će zamijeniti Zidanea u slučaju da Francuz dobije otkaz

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Španski nogometni stručnjak Guillema Balague smatra da je prema izboru Realovog predsjednika Florentina Pereza prvi "pick" za nasljednika Zinedinea Zidanea na klupi Kraljeva - Tottenhamov trener Mauricio Pochettino.

Balague je u izjavio za Sky Sports rekao da je Pochettino Perezov prioritet broj jedan, broj dva, broj tri i broj četiri za trenersku poziciju.

"Florentino Perez definitivno želi Pochettina, nema nikakve sumnje u to. Prilično sam siguran kako i Mauricio, kao i njegov klub to znaju, ali to još ne znači ništa. Pochettino je često govorio kako njegova budućnost ne ovisi samo o njemu i mislim da je to istina. Prije nego što je potpisao produženje ugovora u maju 2016. godine imao je otkupnu klauzulu koju je mogao aktivirati samo Real Madrid. Sada nema te otkupne klauzule, tako da, ukoliko ga Real bude želio dovesti, morat će postići dogovor sa Tottenhamovim predsjednikom Danielom Levyjem. Također, postoji i dosta razloga da Pochettino ostane u Spursima. Pogledajte samo način na koji pregovara sa Levyjem. Uvjerava igrače da potpišu novi ugovor, a naravno, stiže i novi stadion sljedeće sezone. Međutim, to neće zaustaviti Pereza ukoliko ga odluči dovesti u budućnosti", rekao je Balague.

Inače, argentinski stručnjak svakodnevno dobija pohvale na svoj račun zbog svega što je radio sa Southamptonom te što trenutno radi sa Tottenhamom.

Klub iz Londona igra sjajno od njegovog dolaska na klupu, a krajem prošle godine slavili su i protiv Real Madrida u grupnoj fazi Lige prvaka.