Nogomet
157

Bajić dvostruki strijelac u remiju Konyaspora i Bešiktaša

Piše: D. B.
Riad Bajić
Riad Bajić
U 2. kolu turske Super Lige Konyaspor je ugostio Bešiktaš. Utakmica je završena rezultatom 2:2, a oba gola za domaće postigao je bh. reprezentativac Riad Bajić.

Konyaspor je poveo već u 8. minuti golom Bajića, kojem je asistirao Skubić. Međutim, slavlje domaćih navijača je kratko trajalo jer je u 14. minuti na 1:1 izjednačio Sahan. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao.

U nastavku utakmice viđena su još dva gola, po jedan na obje strane. Prvo je za preokret Bešiktaša u 53. minuti pogodio Tosun nakon asistencije Becka, a potom je izjednačenje Konyasporu svojim drugim golom na večerašnjoj utakmici donio Bajić.

U 82. minuti je Bešiktaš ostao bez Uysala, koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Konyaspor u finišu utakmice nije uspio iskoristiti igrača više na terenu, pa je susret završen remijem 2:2.

Bajić je odigrao 71 minutu, a naš mladi reprezentativac u redovima Konyaspora Amir Hadžiahmetović je na terenu proveo cijelu utakmicu. Deni Milošević u igru ušao u 65. minuti utakmice.

Bešiktaš je trenutno prvi na tabeli s četiri boda, dok je Konyaspor na devetom mjestu s dva osvojena boda.