Provocirali i Đokovića
18

Aviokompanija razbjesnila navijače Uniteda ismijavanjem povrijeđenog igrača koji ne ide na SP

D. P.
Sancho ne ide u Katar (Foto: EPA-EFE)
Sancho ne ide u Katar (Foto: EPA-EFE)
Jedna od najpopularnijih niskobudžetnih aviokompanija Ryanair navukla je bijes navijača Manchester Uniteda nakon što je ismijala to što Jadon Sancho ne ide na Svjetsko prvenstvo u Katar.
Sancho je ekipu Manchester Uniteda koštao 85 miliona eura kada je doveden iz Dortmunda, ali sada neće ići na Svjetsko prvenstvo iako je bio standardni član reprezentacije i jedan od tragičara finala prošlogodišnjeg Eura.

Međutim, Sancho je trenutno povrijeđen. Propustioj e tri posljednje utakmice svog tima, ali je i dalje upitno da li bi išao na turnir sve i da je zdrav zbog loše forme u prvim mjesecima nove sezone.

No, to nije spriječio aviokompaniju da ga ismije na društvenim mrežama, što im nije prvi put.

"Svejedno ćemo te negdje odvesti", stoji u objavi Ryanaira koji je znao i ranije "bocnuti" popularne sportiste uključujući i Novaka Đokovića tokom drame u Australiji i njegove deportacije početkom ove godine.

Ta objava izazvala je potpuni bijes navijača Uniteda koji u komentarima nisu propustili priliku da izvrijeđaju aviokompaniju. Objavu su brzo prenijeli i britanski mediji te je izazvala brojne reakcije.