Dobro se razumiju
17

Aubameyang poručio Emeryju: Volio bih igrati zajedno s Lacazettom u napadu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Napadač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang kazao je da očekuje od novog trenera Topnika Unaija Emeryja da u budućnosti bira njega i Alexandera Lacazettea u prvoj postavi jer, kako kaže, njih dvojica imaju sjajan odnos i odlično igraju zajedno.

Arsenal je u prvom kolu Premiershipa poražen od Manchester Cityja 2:0, a Emery je od prve minute samo stavio Aubameyanga. Lacazette je u igru ušao početkom drugog poluvremena, Arsenal je odmah napravio nekoliko dobrih prilika, ali su ubrzo primili gol i izgubili su meč.

Aubameyang je kazao da voli igrati s Lacazettom u napadu jer se dobro razumiju, a kazao je da očekuje od Emeryja da ih obojicu stavi u prvu postavu.

"Volio bih da Lacazette igra sa mnom u vrhu napada. Zaista imaju dobar odnos i ono nešto što je potrebno dvojici napadača za saradnju. Protiv Cityja smo bili opasniji kada smo obojica igrali i nadam se da će Emery to vidjeti. Mislim da trener mora obojicu staviti u početni tim", rekao je Aubameyang.

Arsenal će u drugom kolu igrati protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu, a meč se igra u subotu od 18:30 sati. Plavci su u prvom kolu savladali Huddersfield 3:0.