La Liga
7

Atletico siguran protiv Athletica, stadion Vicente Calderon otišao u historiju

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Atletica pobijedili su na Vicente Calderonu u okviru posljednjeg 38. kola ekipu Athletica rezultatom 3:1.

Madriđani su imenjaka iz Baskije dočekali bez pola odbrane, a gostima iz Bilbaa danas je u borbi za Evropu trebao pozitivan rezultat.

Ipak, već nakon 11. minuta na semaforu je stajao rezultat 2:0. Strijelac oba gola bio je Torres, a asistirali su mu Griezmann i Koke.

Gosti su do svog jedinog gola stigli u 71. minuti kada je Williams iskoristio dodavanje De Marcosa, a konačnih 3:1 postavio je Correa u 90. minuti.

Inače, ovo je bio posljednji meč odigran na Vicente Calderonu, koji je danas otišao u historiju.

Villarreal je pobijedio u Valenciji rezultatom 3:1 i tako izborio plasman u Evropu.

Soldado je već u prvoj minuti doveo goste u vodstvo, a da Valencija rivalu želi zakomplikovati borbu za Evropu dokaz je gol Nanija u 54. minuti.

Ipak, do kraja je Villarreal uspio postići još dva gola. Prvo je Trigueros ponovo goste doveo u vodstvo, a konačnih 1:3 postavio je Sansone dvije minute prije kraja meča.

Celta i Real Sociedad remizirali su rezultatom 2:2. što je bio i oproštajni meč trenera Eduarda Berizza koji će na kraju sezone napustiti ekipu iz Viga. U prvom poluvremenu nije bilo golova, a onda je Aspas iz penala u 54. minuti doveo domaće u vodstvo. Osam minuta prije kraja meča Illarramendi je izjednačio, ali je Hjulsager u 90. minuti utakmice ponovo doveo domaće u vodstvo. Konačnih 2:2 postavio je Juanmi u 94. minuti.