Nogomet
16

Liga prvaka / Atletico Madrid slavio u Leverkusenu, Jorgandžije na pragu četvrtfinala

Piše: E. B.
(Foto: EPA)
Atletico Madrid je slavio sa 4:2 na gostovanju u Leverkusenu kod Bayerna u prvom susretu osmine finala Lige prvaka i već jednom nogom se plasirao u četvrtfinale.

Gosti su u 12. minuti imali velika priliku. Carasco je asistirao za Griezmanna koji iskosa sa lijeve strane, šutiram ali udarac Francuza brani Leno. Lopta se odbila do Felipea Luisa koji je centrirao, lopta pogodila nespretnog Wendela i odbila se u prečku.

Mreža gostiju se ipak zatresla samo pet minuta kasnije. Saul Niguez je odlično prošao po desnoj strani, a onda sa ivice šesnaesterca fantastično pogodio suprotni ugao za vodstvo Atletica.

Već u 25. minuti gosti su udvostručili prednost. Gameiro je iz kontranapada asistirao za Griezmanna koji je iz prve od prečku zakucava loptu u mrežu za 2:0.

Domaćin je zaprijetio prvi put tek na isteku pola sata igre. Kampl je odlično šutirao, ali Moya je sjajno odbranio njegov udarac. U 34. Griezmann je ponovo bio u šansi, ali je njegov udarac ovog puta Leno odbranio.

Bayer je smanjio rezultat u 48. minuti. Kampl je pronašao Hendrichsa na desnoj strani, koji odlično centrira, a Bellarabi pogađa za 2:1.

U 49. minuti Gameiro je sjajno šutirao, ali je pogodio samo prečku. Ipak, u 58. minuti je bio precizan sa bijele tačke. Dragović je srušio Francuza u svom kaznenom prostoru, a Gameiro pogađa po sredini gola za 3:1.

Domaćin je smanjio na 3:2 u 68. minuti. Nakon centaršuta s lijeve strane golman gostiju Moya pokušao je odbiti loptu, ali je pogodio Savića od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Konačnih 4:2 za Jorgandžije u 86. minuti postigao je rezervista Torres. Vrsaljko je centrirao s desne strane, a Torres glavom pogađa za 4:2. Torresu je za pogodak bilo potrebno samo osam minuta nakon što je zamijenio Carrasca.