Treća titula
415

Atletico Madrid osvojio superkup Evrope pobjedom nad Realom u Tallinu

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Atletico Madrida osvojili su evropski Superkup pobjedom nad gradskim rivalom Realom rezultatom 4:2 nakon produžetaka u estonskom Tallinu.

Atletico je poveo već u 49. sekundi meča. Nakon duge lopte Costa je glavom prebacio loptu, prošao Ramosa i Varanea i iz mrtvog ugla zakucao loptu u mrežu za 1:0.

Real je izjednačio u 27. minuti susreta. Bale je prošao po desnoj strani i ubacio na drugu stativu, gdje Benzema glavom rutinski matira Oblaka za 1:1.

Kraljevi su preokrenuli rezultat u 63. minuti. Nakon kornera Juanfran je igrao loptom u svom kaznenom prostoru i arbitar Marciniak je pokazao na bijelu tačku. Ramos je poslao Oblaka u jednu, a loptu u drugu stranu za vodstvo Reala rezultatom 2:1.

Kada se činilo da će Real pobijediti, u 79. minuti Costa je svojim drugim pogotkom odveo susret u produžetke. Correa je sjajno prošao po desnoj strani i oštro ubacio u peterac gdje se napadač Jorgandžija najbolje snalazi i šalje loptu u mrežu za 2:2.

U 98. minuti Atletico je stigao do novog vodstva. Varane se poigravao pred svojim kaznenim prostorom i izgubio je loptu, Thomas je odigrao sjajnu povratnu loptu, a Saul je volejčinom zakucao loptu u mrežu za 3:2.

Sve nade Kraljeva ugašene su u 104. minuti kada je Koke pogodio na Vitolovu asistenciju za konačnih 4:2.

Ovo je Atleticu bila treća titula evropskog Superkupa nakon što su je osvajali 2010. i 2012. godine, dok je Real Madrid ostao na četiri.