La Liga
5

Athletic spektakularnim pogotkom u finišu utakmice srušio Barcelonu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Athletica pobijedili su na San Mamesu u okviru prvog kola La Lige ekipu Barcelone rezultatom 1:0 pa su Katalonci tako porazom krenuli u odbranu titule.

Početak utakmice definitivno je pripao domaćoj ekipi, ali je sjajni Ter Stegen u dva navrata izvanredno odbranio odlične šuteve Williamsa i tako spriječio vodstvo Athletica.

Potom je Barcelona preuzala inicijativu, ali do odlaska na odmor jednostavno nisu imali sreće. Suarez je u 33. minuti pogodio stativu, a Rafinha minut prije kraja prvog poluvremena prečku.

Katalonci su apsolutno dominirali u nastavku meča. Imali su gotovo nevjerovatnih 90 posto posjed lopte u svojim nogama, nekoliko ozbiljnih prilika, ali i dosta jalovih napada.

Vrijedi izdvojiti priliku koju je propustio Rakitić u 70. minuti, a ključni detalj meča dogodio se dvije minute prije kraja meča.

Naime, tada je trener domaćih Garitano odlučio napraviti zamjenu. Aduriz je ušao umjesto Williamsa i trebalo mu je samo nekoliko sekundi da postigne spektakularan pogodak za veliku pobjedu Athletica.

Inače, reprezentativac BiH Kenan Kodro nije bio u konkurenciji za domaću ekipu u ovom meču.