Nogomet
0

Athletic i Villareal podijelili bodove, Vranješu 90 minuta u remiju Gijona i Deportiva

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 23. kolu Primere Sporting Gijon je na domaćem terenu remizirao protiv Deportiva iz La Corune, a remijem je okončan i dvoboj Athletic Bilbaoa i Villareala.

Sporting Gijon je nastavio dobru formu i sada ima tri utakmice bez poraza što je za tim koji se bori za opstanak jako dobar niz. Istina, domaći tim može biti i nezadovoljan remijem u ovom kolu pogotovo zbog toga što Deportivo nije težak protivnik, a prije meča je imao i katastrofalan niz od osam utakmica bez pobjede. Sada je taj niz Deportiva porastao na devet mečeva bez trijumfa.

Jonathan je u 32. minuti doveo domaći tim u vodstvo, a na 1:1 izjednačio je Alberto u 41. minuti. Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ odigrao je cijeli meč za Sporting, te je pri tom u 20. minuti dobio žuti karton.

Ranije su na San Mamesu derbi kola odigrali Athletic Bilbao i Villarreal koji se bore za plasman u evropska takmičenja. Međutim, nisu pružili meč vrijedan pomena. Na kraju je završeno rezultatom 0:0, a oba tima su ostala sa igračem manje. U finišu meča crvene kartone dobili su Inaki Williams za Athletic i Bonera za Villareal.

U terminu od 18:15 sati Vallecano je golovima Mikua (3') i Bebea (74') savladao Las Palmas. Sada Vallecano ima niz od četiri meča bez poraza u ligi, a u tom periodu zabilježili su dvije pobjede.

Tabela: