Grupe J, K i L
1

Evropska liga / Athletic Bilbao nakon preokreta savladao Herthu, Laziju samo bod protiv Vitessea

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim susretima u grupama J, K i L završeno je peto kolo Evropske lige, a ukupno je postignuto 17 pogodaka.

Grupa J

Athletic Bilbao - Hertha 3:2

Atheltic Bilbao je na San Mames stadionu savladao Herthu nakon velikog preokreta. Prvo je Leckie doveo goste u vodstvo u 26. minuti, a poravnao je Aduriz golom iz penala.

Ponovo je Selke doveo Herthu u vodstvo, a kao preslikano Aduriz iz penala donosi izjednačenje. Konačnih 3:2 postavio je Williams golom osam minuta prije kraja meča. Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević igrao je posljednjih deset minuta u poraženoj ekipi.

Ostersunds - Zorya 2:0

Ostersund je na Jamtkraft Arenis slavio uvjerljivu pobjedu protiv Zoryje. Domaći su u vodstvo došli autogolom Grechyshkina pet minuta prije odlaska na odmor, a konačnih 2:0 postavio je Ghoddos u 77. minuti.

Tabela:

Grupa K

Lazio - Vitesse 1:1

Lazio i Vitesse su podijelili bodove na Olimpico stadionu. Linssen je na asistenciju Mounta već u 13. minuti doveo goste u vodstvo, a tri minute prije odlaska na odmor poravnao je Alberto iskoristivši dodavanje Baste. U drugom poluvremenu nije bilo uzbuđenja pa je meč završen rezultatom 1:1. Bh. reprezentativac Senad Lulić u igru je u domaćoj ekipi ušao u 54. minuti.

Nice - Waregem 3:1

Nice je na svojoj Allianz Rivieri savladala Waregem rezultatom 3:1. Već nakon pola sata igre Balotelli je doveo domaće u veliku prednost. Prvo je u petoj minuti pogodio iz penala, a onda je udvostručio prednost na asistenciju Plee. Hamalainen je deset minuta prije smanjio na 2:1, a konačnih 3:1 postavio je Tameza šest minuta kasnije.

Tabela:

Grupa L

Rosenborg - Real Sociedad 0:1

Real Sociedad je u 90. minuti stigao do pobjede u Trondheimu protiv Rosenborga. Strijelac je bio Oyarzabal. Mora se istaći da je gol stigao zasluženo nakon velikih napora gostujuće ekipe da dođe do pobjede u ovom meču.

Zenit - Vardar 2:1

Ruski Zenit nije imao problema protiv Vardara i već je u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika. Prvo je Poloz doveo domaće u vodstvo, a onda je dvije minute prije odlaska na odmor Rigoni udvostručio prednost. Vrijedi istaći da je Dzyuba u 27. minuti promašio penal. Vardar je uspio u 93. minuti preko Blazevskog umanjiti prednost.

Tabela: