La Liga
3

Athletic Bilbao na San Mamesu slavio protiv drugoplasirane Seville

Piše: K. H.
Athletic Bilbao - Sevilla (Foto: EPA-EFE)
U prvoj utakmici subotnjeg programa 8. kola španske La Lige, nogometaši Athletico Bilbaoa slavili su protiv Seville rezultatom 1:0 i tako upisali treću pobjedu u tekućoj sezoni.

Prvo poluvrijeme na San Mamesu proteklo je u otvorenoj igri i jedne i druge ekipe. Na početku meča domaći igrači tražili su najstrožiju kaznu nakon igranja rukom Carole, ali je sudija samo odmahnuo rukama te napadača kluba iz Baskije Aduriza počastio žutim kartonom zbog prigovora.

Bilbao je u vodstvo stigao pred sam kraj prvog poluvremena, tačnije u 43. minuti kada Vesgas iz gužve u kaznenom prostoru gostiju pogađa za 1:0 i vodstvo svoje ekipe s kojom su otišli na odmor.

U drugom poluvremenu gosti iz Andaluzije pokušali su stići do poravnanja i osvajanja eventualno jednog boda, ali su domaći igrači odlično igrali u defanzivi i sačuvali svoju mrežu, kao i tri velika boda.

Nakon nepotpunog osmog kola, Sevilla ostaje na drugoj poziciji sa 16 osvojenih bodova, pet manje od prvoplasirane Barcelone koja ima utakmicu manje i dva više od Real Madrida koji također tek treba odigrati svoju utakmicu.

S ovom pobjedom, Bilbao se popeo na osmu poziciju i na svom kontu nakon osam odigranih utakmica ima 11 osvojenih bodova.