Siguran trijumf
1

Atalanta pobjedom na San Siru udaljila Dinamo od nokaut faze Lige prvaka

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Atalante pobijedila je Dinamo na San Siru u Milanu u meču 5. kola grupne faze Lige prvaka rezultatom 2:0.

Atalanta je od prve minute ofanzivno krenula prema golu Dinama i već u 3. minuti Mario Pašalić je mogao dovesti italijansku ekipu u vodstvo, no šutirao je pored gola.

U 26. minuti Gosens je pogodio prečku gola Modrih, lopta se odbila do igrača Dinama koji su zakomplikovali tu situaciju, a sve je iskoristio Muriel kojeg je Perić srušio i sudija je opravdano pokazao na bijelu tačku. Upravo je Muriel preuzeo odgovornost i sigurno poslao Livakovića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Do kraja poluvremena Muriel i Hateboer su mogli postići drugi gol za Atalantu, ali nisu bili precizni, a jedinu šansu zagrebačkog tima u prvom poluvremenu bilježimo u 36. minuti kada je Orišić pogodio prečku.

Pitanje pobjednika ovog meča odlučeno je odmah na početku drugog poluvremena, tačnije u 47. minuti kada Alejandro Gomez postiže sjajan gol nakon soloprodora i tako donosi sigurnu prednost svom timu.

Do kraja meča Atalanta je sigurno čuvala stečenu prednost te je osvojila nova tri boda s kojima se vraća u igru za prolazak u narednu fazu. Za osminu finala Lige prvaka trebat će im pobjeda Manchester Cityja protiv Dinama u Zagrebu i gostujući trijumf protiv Šahtara.

Inače, u drugom poluvremenu za Dinamo je igrao bh. reprezentativac Amer Gojak.