Strijelac gola protiv Levskog
0

Asmir Suljić: Navijači su bili naš 12. igrač

Piše: Dalibor Bošnjak
Asmir Suljić
Asmir Suljić
Asmir Suljić je bio akter sinoćnjeg trijumfa ekipe Sarajeva nad Levskim u okviru 2. pretkola Evropske lige. Popularni Šejtan je pogodio mrežu Bugara u 14. minuti. Presretan je zbog prolaza i vjeruje u uspjeh u 3. pretkolu protiv crnogorske Zete.

Suljić je zadovoljan nastupom cijele ekipe koja, kako vrijeme prolazi, igra sve bolje.

"Odigrali smo jednu dosta dobru utakmicu i na vrijeme smo anulirali prednost Levskog. Malo nas je poremetio gol iz penala, ali uspjeli smo u drugom poluvremenu postići taj treći, odlučujući gol i plasirati se zasluženo u 3. pretkolo Evropske lige", izjavio je Suljić u razgovoru za portal Klix.ba.

Mladi ofanzivni igrač Sarajeva je oduševljen atmosferom koju su priredili navijači Bordo ekipe, posebno polularne Horde zla na sjevernoj tribini.

"Moram reći da je atmosfera na utakmici bila fenomenalna. Sigurno da nam je i to bio dodatni motiv da uspijemo. Podrška 15 hiljada navijača je bila odlična. Oni su bili naš 12. igrač", rekao je Suljić.

Popularni Šejtan s Koševa nastavlja pružati dobre igre u Evropskoj ligi. Iako se itekako ima čime pohvaliti, Suljić ističe da je uspjeh plod truda i želje cijele ekipe.

"Dobro me je krenulo u Evropi, postigao sam tri gola i upisao dvije asistenicije. Nadam se da ću nastaviti ovako, ali je ovo sve ipak plod dobre igre cijele ekipe", smatra Asmir.

Protivnik Bordo ekipi u 3. pretkolu Evropske lige će biti crnogorska Zeta. Suljić vjeruje da Sarajevo ima velike šanse u ovom dvoboju.

"U narednom pretkolu igramo protiv Zete, ekipe koju ne poznajem nešto posebno, ali mislim da su slabiji od Levskog. Međutim, čak i da je tako, ne smijemo ih potcijeniti. Moramo ponoviti pristup i igru, ako to učinimo, vjerujem da imamo dobre šanse da se plasiramo dalje", kazao je Suljić.

Dobre igre u bordo dresu otvaraju mogućnost odlaska, ali Asmir o tome ne razmišlja.

"O ponudama zaista ne razmišljam, Nikad se ne zna ko gleda, moje je samo da igram. Prioritet mi je da pokušam sa Sarajevom izboriti grupnu fazu Evropske lige, a dalje šta će biti, to ćemo vidjeti", završio je Suljić.