Nogomet
43

Asmir Begović: Debi nije bio idealan

Klix.ba
Asmir Begović
Asmir Begović
Thibaut Courtois je bio neoprezan i isključen je, pa je Jose Mourinho već na prvoj utakmici sa klupe morao podići nezagrijanog Asmira Begovića.

Reprezentativac BiH tek što je stao na gol Plavaca u jednoj službenoj utakmici morao je braniti udarac sa bijele tačke. Mogao je tako upisati debi iz snova, ali ipak nije uspio zaustaviti Gomisa.

Bez obzira na primljen pogodak, Asmir je kasnijim intervencijama postao junak navijača Chelseaja koji su složni da je Trebinjac svojim odbranama aktuelnom prvaku sačuvao i jedan bod.

"Nije to bio idealan debi. Neke stvari se jednostavno ne mogu predvidjeti. To je jedan od onih momenata kada se nađete u vatri i date sve od sebe. Mislim da je Courtois prestrogo isključen. Teško je igrati sa deset igrača, ali dobro smo se držali. Na kraju, osvojili smo bod i okrećemo se narednim mečevima. Ovdje sam došao da budem dio tima, da dam svoj doprinos i budem uspješan. Želim braniti na što više utakmica i radujem se narednoj utakmici”, izjavio je Begović.

Trener Chelseaja Jose Mourinho izjavio je da je zadovoljan Begovićevim odbranama, te da mu Peter Cech uopće ne nedostaje. Konstatovao je da je odlična stvar to što je novi golman angažovan prije kraja augusta, posebno iz razloga što je Courtois isključen već na prvoj utakmici zbog čega neće moći braniti na utakmici drugog kola protiv Manchester Cityja.