Nogomet
25

Asmir Avdukić za Klix.ba: Nisam ljut zato što me više nema u reprezentaciji

Klix.ba
Asmir Avdukić
Asmir Avdukić
Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Avdukić uvjeren je u prvu pobjedu Zmajeva na sutrašnjoj utakmici protiv Andore.

Golman Borca koji je bio dio bh. ekspedicije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu smatra da je sutrašnji protivnik idealan za debi selektora Baždarevića.

“Gospodin Baždarević će bez sumnje donijeti pozitivan šok u reprezentaciju. Andoru bismo uostalom sigurno pobijedili ko god da sjedi na našoj klupi. Apsolutni smo favorit na sutrašnjoj utakmici i siguran sam u prvu pobjedu u ovim kvalifikacijama. Dobra stvar je što će novi selektor debitovati pobjedom“, rekao je Avdukić za Klix.ba.

Avdukića od septembra i utakmica protiv Lihtenštajna i Kipra nema na spisku reprezentativaca.

“Nisam nezadovoljan, ni ljut zato što me više nema na spisku reprezentativaca. U poznim sam igračkim godinama i vrijeme je bilo da i drugi, mlađi golmani dobiju priliku. Sad sam samo veliki navijač reprezentacije“, dodao je Avdukić, čiji Borac u proljetnom dijelu igra odlično, kako u Premijer ligi BiH, tako i u Kupu gdje je sudionik polufinala nakon eliminacije Sarajeva.

“Ostvarili smo dobar rezultat dosad. Preostaje nam da još više radimo, te pokušamo osvojiti Kup uz što bolji plasman u Premijer ligi“, rekao je na kraju Avdukić.