Premiership
92

Asistencija i autogol Kolašinca u trijumfu Arsenala, Liverpool siguran

Piše: N. K.
Sead Kolašinac (Foto: AFP)
Sead Kolašinac (Foto: AFP)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Anfieldu u okviru 26. kola Premiershipa ekipu Bournemoutha rezultatom 3:0 i tako se vratili trijumfima nakon dva vezana remija.

Liverpool je u prvom poluvremenu apsolutno dominirao s 71 posto posjedom lopte i uz devet šuteva, a kao nagrada stigla su i dva pogotka.

Prvo je Mane u 24. minuti na asistenciju Milnera doveo Redse u vodstvo, a deset minuta kasnije Wijnaldum je iskoristio dodavanje Robertsona i udvostručio prednost.

Već na otvaranju drugog poluvremena Salah je na asistenciju Firmina uvećao prednost. I do kraja meča je sijevalo s obje strane, gledatelji su mogli uživati u odličnom nogometu, ali promjene rezultata nije bilo.

Važnu pobjedu u ovom kolu ostvario je i Arsenal na gostovanju u Huddersfieldu rezultatom 2:1. Iwobi je doveo Topnike u vodstvo na asistenciju bh. igrača Seada Kolašinca, dok je drugi gol postigao Lacazette. Kolašinac je ipak u 93. minuti postigao i autogol za konačnih 1:2.

Rezultati:

Crystal Palace - West Ham 1:1 Huddersfield - Arsenal 1:2 Liverpool - Bournemouth 3:0 Southampton - Cardiff 1:2 Watford - Everton 1:0

Tabela: