Nogomet
1

Asim Zec novi igrač Olimpica

Klix.ba
Asim Zec
Asim Zec
Dosadašnji igrač češkog Hradeca Asim Zec novi je igrač Olimpica.

U posljednjem danu prelaznog roka Olimpic je doveo novo pojačanje. Radi se o dvadesetogodišnjem napadaču, Asimu Zecu koji u Olimpic stiže iz češkog prvoligaša, Hradeca Kralovena.

Zec je karijeru počeo u bugojanskoj Iskri da bi 2002. godine, nakon sjajne sezone za juniore Iskre kada je bio strijelac čak 35 golova u sezoni, potpisao ugovor sa Hradecom.

Prošle sezone bio je prvi strijelac juniorskog prvenstva Češke sa 23 postignuta gola, dok je u prvom dijelu tekuće sezone za U-23 ekipu Hradeca, strijelac bio osam puta.

Zec će u Olimpicu pojačati konkurenciju u napadu, a treba istaći da može igrati i na poziciji krila. Asim je mlađi brat povremenog bh. reprezentativca i igrača turskog Gencerbirligija, Ermina Zeca.

Zec je istakao zadovoljstvo zbog dolaska u redove Olimpica.

"Mislim da sam došao u jedan organizovan klub koji zna šta želi. Kada su mi rekli koje su ambicije kluba, više nisam razmišljao. Mislim da sam donio sasvim ispravnu odluku i na meni je da u Olimpicu opravdam epitet pojačanja. Mislim da ću ovdje dobiti dodatnu priliku za napredovanje u mojoj karijeri i vjerujem da ću ekipi Olimpica pomoći da izađe u Evropu. Koliko znam, Olimpic u ovom trenutku ima jednu od najkvalitetnijih ekipa u ligi i plasman u Evropu mora biti naš prioritet", kazao je Asim Zec za klupsku stranicu Olimpica.