Nema dobar status
10

Asensio na specifičan način iskazao nezadovoljstvo: Nisam ja odgovoran za krizu

Klix.ba
Marco Asensio (Foto: EPA-EFE)
Marco Asensio (Foto: EPA-EFE)
Napadač Real Madrida Marco Asensio smatra da on nije krivac zbog loših rezultata Kraljevskog kluba te da stariji i iskusniji igrači, kao i oni koji imaju bolji status od njega u klubu, trebaju preuzeti odgovornost.

Asensio je rekao da on nije igrač koji treba preuzeti kormilo i da se u ekipi Real Madrida nalaze igrači s boljim statusom.

"Nisam ja odgovoran za krizu u Real Madridu, ne moram biti onaj koji preuzima kormilo tima. U klubu se nalaze igrači koji su iskusniji i stariji od mene, s boljim statusom od mog i neka oni to rade, a ne ja", kazao je Asensio, koji je očigledno nezadovoljan zbog slabe minutaže u posljednje vrijeme.

Nakon toga, ovaj Španac je kritikovao pojedine španske medije zbog raznoraznih tekstova u kojima su pokušali uvrijediti Real Madrid i njegove igrače.

"Jasno mi je kako novinarstvo funkcioniše i ne pada mi na pamet da sve novinare stavljam u isti koš, ali nekih od tekstova koji su napisani imaju isključivi cilj da uvrijede", kazao je ovaj mladi igrač Real Madrida.

Podsjećamo, Real Madrid je prošle sezone osvojio treću uzastopnu Ligu prvaka, ali je odlaskom Zinedinea Zidanea i Cristiana Ronalda ovaj klub upao u veliku krizu rezultata, zbog čega je umjesto Julena Lopeteguija na klubu došao Santiago Solari.