Madridski list
59

AS se pita je li Baljić među 11 najgorih u historiji Reala: Danas pjeva u stilu Julia Iglesiasa

F. Z.
Lorenzo Sanz i Elvir Baljić
Lorenzo Sanz i Elvir Baljić
Madridski sportski list AS danas je objavio fotogaleriju u kojoj se pita da li je to najgorih 11 Real Madrida u historiji kluba, a zanimljivo je da se na listi našao i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine - Elvir Baljić.

AS je pored Baljića u ekipu stavio i golmana Bizzarija, Dioga na desnom beku, Woodgatea i Spasića kao štopere, Coentraa na lijevom beku, Pabla Garciju kao zadnjeg veznog, Fauberta i Gravesena kao centralne vezne, Cassana u napadu i Drenthea na lijevom, te Baljića na desnom krilu.

"Rođen u Sarajevu. Bosanac. Privukao je pažnju Lorenza Snaza i došao je iz Fenerbahčea za 15 miliona eura. Igrao je na posudbi u Rayo Vallecanu, a partner u napadu bio mu je Elvir Bolić. Bit ćete iznenađeni kada čujete da je Baljić sada u svijetu muzike u svojoj domovini. U stilu Julia Iglesiasa", stoji u opisu AS-a, a Španci vjerovatno misle na Baljićev studijski album iz 2005. godine (Novi dan).

Baljić je donedavno bio šef stručnog štaba Tuzla Cityja, ali se razišao s klubom prije nego što je prvenstvo prekinuto zbog pandemije koronavirusa. Bio je i pomoćnik selektora Safeta Sušića u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, kao i trener Karabukspora. Radio je kao pomoćnik Sušića i u Alanyasporu, kao i Akhisarsporu.